Ældre sex plejehjem

Ingen sex på plejehjemmet, tak!

For nogen tid siden dag underviste jeg i ældres seksualitet, og en af kursisterne fortalte denne historie. Jeg fortæller den videre, fordi den er meget sigende og meget trist.

Kursisten arbejdede på et plejehjem. En dag skulle hun ind og se til en af de ældre damer. Hun bankede på som hun plejede, men der blev ikke svaret. Hun hørte underlige lyde derinde fra og var bange for at beboeren var syg, så hun gik ind. Da så  hun at kvinden lå og masturberede, så hun listede stille ud igen og lukkede døren efter sig. På døren satte hun en seddel hvor hun skrev: Forstyr ikke, beboeren har en hyggestund med sig selv.

Det var der nogle af hendes kolleger der reagerede meget kraftigt på.

”Adr, hvor ulækkert, gamle so!”  Den slags.

Der var ikke nogen der tænkte på at der ikke er nogen udløbsdato for evnen og lysten til at nyde sex.

 

Og det blev værre…

 

Nogle dage senere var kvinden ikke at finde på værelset om morgenen. Hun var blevet meget gode venner med en af de gamle mænd, og personalet tænkte at hun måske var gået på besøg hos ham. Så de bankede på, og der var hun. De lå i hans seng sammen: Han var en stor mand, men hun var en lille dame, så de kunne godt være der begge to. De lå tæt og holdt om hinanden og så ud til at have det dejligt.

Midt på gulvet i mandens værelse stod hendes rollator.  På styret hang hendes ble, som hun havde taget af inden hun lagde sig hos ham.

Igen blev nogle af personalet meget oprørte, særlig en af de yngre mænd for op i det røde felt. Der måtte da gøres noget! Sådan noget svineri kunne man jo ikke have! Manden måtte få en lås på sin dør. Og den gamle dame måtte låses inde, så hun ikke ”strejfede”.

Der var simpelthen ingen forståelse for de to gamle! For at kærlighed, nærhed og nydelse ikke har nogen alder. For at det at mærke et andet menneske indtil sig er et grundlæggende menneskeligt behov, som det er uendelig svært for ensomme gamle at få opfyldt. I stedet for at glæde sig over at de to fandt varme og glæde hos hinanden, fordømte man deres handling ud fra gammeldags moralske principper, der i bund og grund siger at ældre, og specielt kvinder, ikke skal have sex, fordi det kun er noget man skal have for at blive gravid.

Og det er da underligt at folk stadig kan have den opfattelse – hvor ofte har man egentlig sex for at få børn?

Jeg blev så ked af det, da jeg hørte denne historie. For hvor siger den meget om vores forstokkede syn på gamle mennesker (kvinder især), om sex, og om hvad meningen er med det.  Jeg har skrevet mere om det i min bog Sex efter 50.

2 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg accepterer Privacy Policy

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.