Orgasme: Hvilken slags får du?

Orgasme: Hvilken slags får du?

Gamle Sigmund Freud var et barn af sin tid og sin kultur og en ægte mandschauvinist. Om kvinder mente han bl.a., at de generelt var underlegne mænd, at de hele deres liv gik og var mugne over at ikke have en penis, at deres sexliv kun handlede om at få børn, og at skedeorgasmen var den eneste rigtige orgasme.

At få orgasme ved at kæle for klitoris var en umoden ting, som man burde holde op med, når man blev voksen.

Nu om dage findes der ikke bare skedeorgasmer og klitorisorgasmer, men også sprøjteorgasmer, G-punktsorgasmer og diverse andre. Alle har deres ivrige fortalere, der synes at lige netop den orgasme er den bedste. Den vil sende én ikke bare til den syvende himmel, men til næste solsystem!

Men egentlig giver det ikke meget mening at snakke om alle de punkter.

Klitoris er nemlig ikke bare den lille dims, der sidder længst fremme i revnen. Den er et meget større organ, op til 10-12 cm, men langt det meste ligger under huden. Den forgrener sig ned i de små kønslæber, rundt urinrøret og op i skedens væg, særlig fortil. Når du bliver tændt, svulmer det hele lidt op og bliver mere følsomt. Den synlige del af klitoris er særlig følsom for berøring. Inde i skeden er den mere følsom for tryk, stræk og massage. G-punktet, A-punktet og hvad der ellers er af punkter er simpelthen forskellige steder på klitoris.

Derfor giver det heller ingen mening at snakke om klitoris-, G-punkt eller skedeorgasmer, for det er altsammen noget der kommer fra det samme organ. At det så er forskelligt fra kvinde til kvinde hvor hvordan hun bedst kan lide at blive rørt ved og stimuleret, er en anden historie.

Der er penge i alt, også din orgasme

Men som altid er der business knyttet til det her. Du kan tage på kursus og lære at få den-eller-den type orgasme. Du kan såmænd også tage hen på en eller anden lyssky udenlandsk klinik og få sprøjtet lidt filler i dit G-punkt, så det kommer til at strutte. Det skulle gøre det mere følsomt. Det koster bare omkring 1000$ og skal som anden filler gentages med nogle måneders mellemrum. Hvis jeg får problemer med terminen, vil jeg helt klart åbne sådan en klinik.

Virker det? Der er jo masser af hype om det på nettet?

Nu er vores største seksuelle organ som bekendt hjernen. Det er her, nydelsen sidder. Når det handler om sex, spiller det en enorm rolle, hvilke forestillinger, man har omkring det. Hvis man ikke giver sig selv lov til at nyde, hvis man skammer sig eller ikke er glad ved sin krop, er det svært at have god sex. Jeg tror orgasmekursernes vigtigste funktion er, at de understøtter nydelsen og gør det ok at gøre det, der fremkalder den. Og det er rigtig vigtigt.

Hvis man er overbevist om at en eller anden lille pille eller et skud filler i G-punktet gør at man tænder lettere, er der en god chance for at det sker. Og fred være med det, hvis man får et bedre sexliv af det.

Skal vi lige have lidt om sprøjteorgasmer til sidst? Det kan man også komme på kursus i. Men indtil dato har man ikke kunnet vise at det er andet end urin og så et par enkelte dråber sekret fra kirtlerne i skedeindgangen, der kommer. Fred være med det også, hvis man nyder det.

Men en del kvinder, der læser lovprisningerne af diverse punkter og udtømninger på nettet, får indtryk af at deres orgasmer ikke er af den rigtige slags, at der findes nogle, der er bedre. Og det er godt nok ærgerligt, hvis en type orgasme skal udnævnes til at være ”bedre” end en anden, og kvinder skal føle at deres orgasmer ikke rigtig duer.

Husk det: Din orgasme og hvordan du får den er det, der passer lige til dig!

 

 

5 replies
 1. Torben Riise
  Torben Riise siger:

  Hvor er det klogt sagt!
  At tale om orgasme er vigtigt, men ved at tale om så mange former, gør man kvinderne en bjørnetjeneste. Selvom kvinderne får orgasme, er det nu blevet til et spørgsmål om det er den rigtige. Det er den direkte vej mod et forringet syn på sex.
  Og som det ofte er tilfældet: Mænd er uberørt af emnet, da de kun får en slags orgasme.

  Svar
 2. kasper
  kasper siger:

  Det jeg har elsket ved kvinder er at de faktisk kan formå at få mange typer orgasmer, selvom de aldrig har opnået dem, min sidste og stadig min kæreste havde aldrig prøvet at få en orgasme mens hun havde sex, kun klitoris orgasmer, men det blev hurtigt ændret efter vi startede med at lytte til hinanden signaler

  Svar
 3. Louise
  Louise siger:

  Meget, meget enig!
  En orgasme er en orgasme i min bog. Om det så er fordi jeg kun har oplevet én slags, det skal jeg ikke kunne sige. Jeg holder dog fast i, at en orgasme er når det kilder og føles godt – så er det ligemeget for mig, hvilken type der er tale om.

  – Louise

  Svar
 4. Lovebuddy
  Lovebuddy siger:

  Nu findes der jo forskellige typer orgasmer. Men at man skulle få fillers i g-punktet for at opnå noget yderligere er også helt uhørt i vores bog!

  Svar
 5. Anne K
  Anne K siger:

  Jeg er så vild med alt der handler om orgasmer.

  Derfor synes jeg også godt om dette indlæg!

  I bør alle klart stræbe efter at få en orgasme – det kan kun anbefales!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg accepterer Privacy Policy

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.